آیا اوتیسم ارثی است؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال تا آخر مقاله همراه من باشید.
دلیل ابتلا به اوتیسم چیست؟
از آنجایی که دلیل قطعی بیماری اوتیسم تشخیص داده نشده است، احتمالاتی برای ایجاد این اختلال وجود دارد، که به صورت زیر است:
- داروهایی که باعث اوتیسم می شوند مثلا مصرف تالیدومید، داروهای ضد افسردگی و والپروئیک اسید حین بارداری
- بیماری های مادر در طول بارداری مثلا عفونت ناشی از تبخال تناسلی، دیابت و فشار خون بالا در بارداری
- زایمان زودرس
- عدم تعادل متابولیکی
- بودن در معرض مواد سمی و فلزات سنگین محیطی
- وزن کم نوزاد هنگام تولد
- اسپرم جهش یافته پدر
- بچه دار شدن والدین در سنین بالا
مطالعه بیشتر: اوتیسم از چه سنی قابل تشخیص است؟
آیا اوتیسم به ارث می رسد؟
به طور قطع نمیگوییم که این اختلال حتما ارثی می باشدولی تحقیقات نشان می دهند که نقش عوامل ژنتیکی در ابتلا به اوتیسم بیشتر از عوامل محیطی و اکتسابی است. در واقع نتایج تحقیقات مختلفی نشان داده است که ابتلا به این اختلال ۵۰ تا ۸۳ درصد علت ارثی و ژنتیکی دارد.البته این به این معنا نیست که هر کسی از نظر ژنتیکی ریسک بالاتری نسبت به ASD داشته باشد، حتما به یکی از طیف های اوتیسم مبتلا می شود. اما کسانی که خواهر یا برادر اوتیستیک دارند یا به یکی از اختلالات ژنتیکی مثل سندرم ایکس شکننده، سندروم رت، … مبتلا هستند، بیشتر از کودکان دیگر در معرض ابتلا به ASD هستند.
آیا اوتیسم خطرناک است؟
یکی از سوالاتی که خیلی از والدین ممکن است بپرسند این است آیا این اختلال خطر ناک است! در پاسخ به این سوال باسید بگوییم که این گونه نیست گاهی اوقات افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است تا سن ۵۰ سالگی عمر کنند.از آنجایی که درمان مشخصی برای این اختلال وجود ندارد مپس نمی توان گفت درمان اوتیسم در نوجوانی و بزرگسالی و حتی کودکی ممکن نیست اما با کاردرمانی جسمی حرکتی، کاردرمانی ذهنی و دیگر تکنیک های کاردرمانی می توان علائم این اختلال را بهبود داد. برای بهبود زندگی کودک اوتیسم خود به گفتاردرمان مراجعه کنید. کلینیک ارغوان در ارومیه یکی از با تجربه ترین کلینیک اوتیسم می باشد که ایوب شنگه با سابقه طولانی در بهبود روند اوتیسم می تواند به شما کمک کند تا کودکان زندگی بهتری با وجود اوتیسم داشته باشد.
صفحه اینستاگرام ایوب شنگه را دنبال کنید.