اختلال تکلم در بیماران سکته مغزی و راه های درمان آن را در این مقاله به صورت کامل بررسی خواهیم کرد.
اختلال تکلم بیماران سکته مغزی
اختلال در تکلم میتواند دلایل متعددی داشته باشد که یکی از دلایل آن سکته مغزی می باشد . بیمارانی که دچار سکته مغزی می شوند گاهی ممکن است قدرت تکلم خود را از دست بدهند و یا در ادا کردن کامل کلمات خود دچار مشکل شوند. در هنگام سکته مغزی ممکن است سه نوع اختلال در تکلم ایجاد شود :
- اختلال حرکتی (یا آفازی حرکتی)
- اختلال حسی –درکی (آفازی حسی)
- اختلال حسی-حرکتی(آفازی گلوبال)
انواع اختلال تکلم در بیماران سکته مغزی
در اختلال حرکتی بیمار در بیان کلمات و بویژه جملات و نیز نوشتن مشکل دارد ، این مشکل در موارد شدید از عدم امکان حتی نام بردن اسامی تا اشکال در روانی کلام در موارد ضعیف تر دیده می شود که در بسیاری از موارد به اشتباه فراموشی و حتی آلزایمر تشخیص داده می شود .
در اختلال حسی _درکی ،ممکن است در بیان جملات و کلمات مشکل چندانی نداشته باشد ولی در درک و تجزیه- تحلیل کلمات و جملات شنیده شده و یا خوانده شده به درجات مختلف ناتوان باشد ، این بیماران اغلب تکلم نسبتا روانی داشته ولی ارتباط جملات و کلمات با پرسشهای پرسش کننده یا موضوعات مورد نظرکم یا کاملا بی ارتباط است.
در اختلال نوع سوم یعتی اختلال حسی_حرکتی ، در این نوع از اختلال ، نه تنها مرکز حرکتی گفتار آسیب دیده ، بلکه بخش حسی و درکی نیز دچار ضایعه است و بنابراین بیمار علاوه بر عدم امکان تکلم و حتی نامیدن دچار مشکل در درک گفتار و مفاهیم گفتاری است .
درمان اختلال تکلم
روش های مختلفی برای درمان اختلال تکلم وجود دارد که با توجه به نوع و شدن اختلال شما این موضوع را میتوان درمان کرد . گفتار درمانی رایج ترین روش درمان اختلال تکلم در انواع بیماران مختلف می باشد .
میتوانید به صفحه ی اینستاگرام دکتر شنگه مراجعه کنید تا نتایج حاصل از درمان توسط دکتر شنگه را مشاهده کنید.