ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری چیست؟ تست ادیومتری گفتاری چه تاثیری در تشخیص قدرت شنوایی افراد دارد؟ ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری یکی از مهم ترین آزمون هایی است که برای ارزیابی و معاینه شنوایی صورت می گیرد. هدف از این آزمایش، بررسی عملکرد دستگاه شنوایی انسان در درک کلمات و تشخیص معنی و مفهوم آن است. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه“ قصد داریم شما را با اهمیت ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری آشنا کنیم.
ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری چیست؟
ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری، یکی از آزمون های تشخیصی شنوایی است که برای اندازه گیری توانایی شما در شنیدن، تفکیک کلمات و گفتار بکار می رود. از این آزمون می توان برای تشخیص علایم کم شنوایی و قدرت شنوایی در کودکان و بزرگسالان بهره برد. در این آزمون از افراد خواسته می شود تا کلماتی را که در شدت های مختلف از طریق هدفون در گوش آن ها پخش می شود، گوش داده و تکرار کنند. از طریق این آزمایش می توان آستانه دریافت گفتاری (درک گفتاری) و توانایی تفکیک آن را به دست آورد.
- آستانه دریافت گفتار، کمترین شدت صدایی است که آن را تشخیص داده و تکرار می کنید.
- توانایی تفکیک گفتار، نشان دهنده درصد کلماتی است که شما آن ها را به درستی تکرار کرده اید.
اهمیت ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری
مقاله “علائم کم شنوایی در کودکان و نوزادان” را در این قسمت مطالعه کنید: |
علل شایع کم شنوایی چیست؟
آسیب به گوش و قرار گرفتن در معرض صداهای بلند می تواند باعث کم شنوایی در افراد شود. قبل از درمان آن بایستی به علت های مختلفی که باعث کم شدن شنوایی در انسان می شوند، پرداخته شود. از علت های شایع کم شنوایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آسیب به گوش
- پاره شدن پرده گوش
- سر و صدای بلند
- عفونت گوش میانی
- ضربه
- تجمع چرک در گوش
- کم شنوایی ناگهانی
- تومور
- بیماری های قلبی
- کلسترول و چربی بالا
- نقص مادرزادی
مقاله ” کم شنوایی ناگهانی و علت های اصلی آن” را در این قسمت مطالعه کنید: |
نحوه انجام تست ادیومتری (شنوایی سنجی) گفتاری
انجام این آزمایش در دو حالت سکوت و با صدا صورت می گیرد. در ادیومتری حالت سکوت، هیچ صدایی در محیط اطراف و پس زمینه شنیده نمی شود و متخصص شنوایی کلمات را در محیطی بی صدا بیان می کند. در حالت با صدا و نویز، علاوه بر صدای کلماتی که توسط متخصص گفته می شود، یک صدای پس زمینه مانند صدای باد و … پخش می شود. با انجام این آزمایش می توان نحوه عملکرد گوش میانی و وضعیت آن را بررسی کرد.
تست شنواییسنجی شامل شنواییسنجی تُن خالص و گفتار است. تست شنواییسنجی تُن خالص، کمترین صدایی که شما در فرکانسهای مختلف میشنوید را اندازهگیری میکند. این تست داخل اتاقک اکوستیک انجام میشود. روی گوشهای شما هدفون قرار میگیرد تا شما صداها را از هدفون بشنوید.
ادیومتر دستگاهی است که از هدفون صداها را پخش میکند. متخصص شنوایی صداهای متنوعی از جمله دارای فرکانس پایین، میانی، بالا و گفتار را در فواصل مختلف در یک گوش پخش میکند تا میزان شنوایی شما را تعیین کند.