ارائه گفتار درمانی برای افراد کم شنوا و ناشنوا را برای شما عزیزان به صورت کامل توضیح خواهیم داد با ما در این مقاله زیبا و جذاب همراه باشید
یکی دیگر از خدمات کلینیک تخصصی رها ارائه گفتار درمانی برای افراد کم شنوا و ناشنوا می باشد. همان طور که می دانید برای حرف زدن نیاز به سیستم شنوایی هست و در واقع انسان ها از طریق شنیدن حرف زدن را یاد می گیرند.
به همین دلیل در صورت وجود اختلالی در سیستم شنوایی، زبان و گفتار با تأخیر همراه می شود. افرادی که در شنوایی دچار مشکل هستند به سختی قادر به درک زبان می باشند. برای همین نیاز است که برای حل مشکل آن ها به یک کلینیک گفتار درمانی تخصصی مثل کلینیک رها مراجعه شود.
اختلال شنوایی چیست؟
اختلال شنوایی یا کم شنوایی هنگامی بروز میکند که یک یا چند قسمت از گوش دچار مشکل یا آسیبدیدگی شود. از هر ۱۰۰۰۰ نوزاد متولدشده، بین ۹ تا ۱۲ کودک با حداقل شنوایی متوسط در هر دو گوش متولد میشوند. از هر ۱۰۰۰۰ کودک، ۲۳ نفر دچار نقص شنوایی هستند که در سن ۱۷ سالگی به سمعک احتیاج دارند. ممکن است کودک شما از بدو تولد (بهصورت مادر زادی) دچار اختلال شنوایی باشد یا شاید هم بعد از تولد دچار این اختلال شود (اکتسابی). بعضی از کودکان دچار کم شنوایی جزئی هستند، به این معنی که گوش میتواند برخی از صداها را دریافت کند و متوجه شود، (ممکن است کودک شما دچار نوعی نقش شنوایی باشد که گویی چیزی گوششان را پوشانده است، یا ممکن است نتواند صداهایی را که از برخی جهات مختلف میآید نشوند و یا ممکن است در شنیدن برخی فرکانس یا صداها مشکل داشته باشد.)، برخی دیگر دچار ناشنوایی کامل هستند، به این معنی که گوش بههیچوجه نمیتواند بشنود (افرادی که نقص شنوایی کامل دارند ناشنوا هستند). در برخی از انواع کم شنوایی، فرد هنگام بروز نویز در پسزمینه، ممکن است مشکلات خیلی بیشتری داشته باشد. ممکن است یک یا هر دو گوش آسیبدیده و ممکن است این نقص در یک گوش بدتر از گوش دیگر باشد.
برخی از کودکانی که دچار اختلال شنوایی هستند ناتوانی دیگری نیز دارند. خدمات مداخلهای بهموقع و زودهنگامی مخصوصاً برای نوزادان و کودکان سنین پیشدبستانی دارای اختلال شنوایی و سایر ناتوانیها که اغلب شامل ناتوانی جسمی میباشد، وجود دارد.
کم شنوایی و رشد و تکامل
تحقیقات نشان میدهد که شنوایی برای رشد و تکامل گفتار و زبان، ارتباط و یادگیری ضروری است. کودکانی که دچار کم شنوایی هستند، بیشتر در معرض خطر تأخیر در رشد در زمینههای مهارتهای ارتباط بیانی و قرار دارند و اغلب دچار مشکلات یادگیری، کاهش پیشرفت تحصیلی و مشکلاتی در برقراری ارتباط و معاشرت با خانواده و همسالان خود میشوند.