ازدواج فامیلی و اوتیسم چه رابطه ای باهم دارند؟ از عوامل موثر در ابتلای جنین به اوتیسم، می توان به داروهایی که مادر در طی دوران بارداری مصرف می کند، اشاره کرد. همچنین سن بالای پدر و هر گونه بیماری های عفونی می تواند در ابتلای فرزند به اوتیسم نقش داشته باشد. بیماری اوتیسم می تواند ناشی از عوامل محیطی (جهش سلول های تخم) و یا عوامل ژنتیکی (انتقال ژن از مادر و پدر) باشد. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” قصد داریم در مورد ارتباط بین ازدواج فامیلی و اوتیسم فرزندان صحبت کنیم:
ازدواج فامیلی و اوتیسم
همانطور که به آن اشاره کردیم، در اغلب ازدواج های فامیلی، ریسک اولیه برای ابتلای جنین به بیماری های ژنتیکی مانند اوتیسم وجود دارد. حتی اگر هیچ سابقه ای از ناهنجاری های ژنتیکی در خانواده های طرفین وجود نداشته باشد، ریسک مربوط به ازدواج در حدود ۶ الی ۷ درصد برآورد می شود. به همین دلیل توصیه می شود قبل از ازدواج سعی کنید تمامی مواردی (حتی کوچکترین موارد غیر طبیعی) که در خانواده و اقوام شما وجود دارد را به مشاور ژنتیک اطلاع دهید تا ریسک دقیق تری برای آن تخمین زده شود. در مواردی که ازدواج شما از نوع فامیلی است، باید برای اطمینان از عدم وجود مشکل بر سر راه بارداری خود اقدامات زیر را انجام دهید:
- به یک مشاور ژنتیک معتبر و تایید شده مراجعه کنید.
- مشاوره ژنتیک را حتما قبل از بارداری انجام دهید.
- مشاور ژنتیک برای شما آزمایش های ژنتیک لازم را تجویز می کند؛ شما باید نسبت به انجام آن ها کوشا باشید.
علت ابتلا به اوتیسم در جنین چیست؟
ابتلا به اوتیسم می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد: اوتیسم می تواند ناشی از انتقال یک ژن و یا سبک زندگی باشد. باید به این نکته توجه کرد که ژنتیک در بروز این اختلال نقش موثر تری دارد. و احتمال بروز این اختلال در کسانی که خواهر یا برادر مبتلا به اوتیسم دارند، چندین برابر بیشتر از سایر افراد است. از عوامل محیطی نیز می توان به عفونت، دیابت، فشار خون بالای مادر حین بارداری و بالا بودن سن والدین هنگام تشکیل نطفه اشاره کرد. ابتلا به بیماری ها و ناهنجاری های دیگر مانند سندروم توبروز اسکروزیس، سندروم رت و … می تواند احتمال ابتلا به اوتیسم را افزایش دهد. همچنین زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد نیز دقیقا مانند دیابت، فشار خون بالا و عفونت هنگام بارداری خطر بروز اوتیسم را بالا میبرد.
در چه مواردی نیاز است تا زوجین و یا بیماران برای انجام مشاوره ژنتیک مراجعه نمایند؟
- زوجینی که سابقه داشتن یک فرزند مبتلا به ناهنجاری های اوتیسم را داشته اند.
- در صورتی که سابقه یک بیماری شناخته شده ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد.
- قبل از اقدام به ازدواج فامیلی
- سابقه سقط مکرر در خانم و یا یکی از افراد فامیل درجه یک هر دوی زوجین
- قبل از اقدام به بارداری در سنین بالاتر از ۳۵ سال
- در صورت داشتن بیماری هایی مانند دیابت و فشار خون بالا
- وجود هر گونه نگرانی در مورد بروز بیماری های ژنتیکی در خانواده افراد