اوتیسم چیست؟ چه علائمی دارد؟ آیا درمان قطعی برای این اختلال وجود دارد؟ در این مقاله به طور کلی با اختلال اوتیسم آشنا خواهیم شد.
اوتیسم چیست؟
یک اختلال عصبی و تکاملی است که در هر سنی قابل تشخیص است اما به طور کلی در سن ۲ سالگی این اختلال اولین نشانه های خود را بروز می دهد و بهتر است که این اختلال در سال های اولیه تشخیص داده شود زیرا کنترل کردن آن راحت تر خواهد بود .افرادی که با این اختلال دست و پنجه نرم می کنند در ارتباط های خود با دیگران دچار مشکلاتی هستند و توانایی برقرار ارتباط با دیگران را ندارند و در انجام کارهای روزمره خود مشکلاتی دارند و مانند هم سن وسال های خود رفتار عادی ندارند. اولین علائم اوتیسم شامل ناتوانی در برقراری تماس چشمی، علاقه نشان ندادن به والدین یا سایر کودکان، کم حرف بودن نسبت به سایر بچهها و پریشان شدن در اثر کوچکترین تغییر در روتین روزمره است.
ویژگی های اختلال اوتیسم
- صحبت نکردن یا داشتن الگوهای غیرعادی کلامی
- مشکل در درک ارتباطات غیرکلامی
- مشکل در ایجاد یا حفظ دوستی
- مشکل در ادامه مکالمات
- تکرار کردن صداها یا عبارات (پژواک گویی)
- حرکات تکرارشونده
- ترجیح بر یکنواختی، و مشکل در گذار و داشتن روال عادی
- علائق انعطاف ناپذیر یا به شدت محدود و شدید
- حساسیت شدید به محرکهای مختلف یا حساسیت خیلی کم به آنها
مطالعه بیشتر: ویژگی های چهره کودکان اوتیسم
علت اوتیسم چیست؟
در مورد علت این اختلال باید بگوییم که به طور قطعی و کامل مشخص نشده است که علت آن چیست، اما به طور کلی می توان احتمالات زیر را در نظر گرفت:
- ابتلای یکی از اقوام درجه یک به اوتیسم
- جهش ژنتیکی
- سندرم X شکننده یا سایر اختلالات ژنتیکی
- سن بالای پدر و مادر هنگام تولد کودک
- پایین بودن وزن هنگام تولد
- عدم تعادل متابولیکی
- پیشینه عفونتهای ویروسی
آیا درمانی برای اختلال اوتیسم وجود دارد؟
در حال حاضر هیچ درمان واحدی برای اختلال طیف اوتیسم (ADS) وجود ندارد. افراد اوتیسمی زیادی از درمان برخوردار میشوند، بدون اینکه سن تشخیص بیماری در آنها اهمیتی داشته باشد. افراد در هر سنی، با هر میزان از توانایی، اغلب میتوانند بعد از مداخلات مناسب، بهبود یابند. راههای بسیاری برای کاهش علائم و افزایش تواناییها وجود دارد. افراد مبتلا به اوتیسم، اگر درمانها و مداخلات مناسب را دریافت کنند، شانس بهرهمندی از تمام تواناییها و مهارتهایشان را خواهند داشت. اغلب، موثرترین مداخلات و درمانهای اوتیسم برای هر فرد متفاوت است. اگرچه، بیشتر افراد مبتلا، به برنامههای تخصصی و کاملا ساختاریافته به بهترین شکل پاسخ میدهند.
بهترین راه حل درمان این است که در کنار استفاده از برخی از دارو ها رفتار درمانی را نیز برای فرد مبلا به اوتیسم آغاز کرد زیرا این افراد بیشتر در رفتار های خود دچار مشکلات زیادی هستند. این اختلال نیز مانند هر اختلال دیگری بهتر است سریع تر تشخیص داده شود پس اگر در دوران کودکی از کودکان خود رفتار های غیر عادی مشاهد می کنید بهتر است آن را جدی بگیرید و احتمالاتی را در نظر بگیرید و سریعا به متخصص این حوزه مراجعه کنید تا سریع تر تشخیص داشته شود و درمان آغاز شود. ایوب شنگه با سال ها تجربه در زمینه اوتیسم و گفتار درمانی در کلینیک ارغوان آماده ارئه خدمات برای شما می باشد.
جهت ارتباطات بیشتر می توانید صفحه اینستاگرام ایوب شنگه را دنبال کنید.