روش های گفتار درمانی در منزل به مجموعه از روش ها و اعمل گفته می شوند که در خانه مراقبین افراد بیمار زیر نظر گفتار درمان انجام می دهند . این روش هارا در این مقاله باهم بررسی می کنیم.
بهترین تکینیک های گفتار درمانی در منزل
-
- بازی های تعاملی – کلامی : میتوانید از انواع بازی هایی که با کلام ددرگیر هستند استفاده کنید مثلا می توانید بازی انجام دهید که در آن همگی بازیکنان دور هم نشسته و نفر اول به نفر دوم کلمه ای را می گوید، افراد در گوش هم دیگر کلمه؛ عبارت یا جمله ای را تکرار می کنند، این جمله بین افرادی که در آن دایر نشستند جابجا میشه تا آخر به گوش نفر آغازگر برسد.
- استفاده از آینه : آیینه، میتواند یک انعکاس عملی از صحبت کردن برای کودک باشد، اغلب کودکان طرز صحیح استفاده از دهان برای ادای صحیح کلمات را نمیدانند، صحبت کردن در مقابل یک آینه، کمک میکند تا یک کودک ببیند چگونه دهان خود را در هنگام ساخت این صدای خاص، حرکت دهد. در مقابل آینه ایستاده و هر صدا را برای کودک خود تولید کنید سپس، به آنها کمک کنید تفاوتها را از طریق آینه تشخیص دهند.
- کتاب بخوانید: کتاب خواندن یک روش بسیار عالی در گفتار درمانی کودکان در منزل و برقرار ارتباط کلامی با آنها است.
سعی کنید کتابهایی را برای خواندن انتخاب کنید که برای کودکان جذاب باشند و همینطور کودک را به جواب دادن تشویق کند.
- روشن و واضح صحبت کنید : در این روش شما به تمرین کردن برای بیان واضح کلمات به فرزند خود میپردازید. شما باید هر کلمه را به آهستگی و با وضوح بالا بیان کنید و از او بخواهید آن را تکرار کند. هجی کردن کلمات و تقسیم کلمات بزرگتر به بخشهای کوچکتر به درک بهتر کودک، کمک بزرگی میکند.
- محدود کردن تماسای تلوزیون : کودکانی که مدت طولانی ای تلویزیون نگاه می کنند پیشرفت آن ها در تلفظ کلمات کندتر خواهد بود به همین دلیل سعی کنید کودکتان که دارای اختلال گفتاری است را از تلویزیون دور نگاه دارید.
- قصه گویی کودکان : از کودکان بخواهید که برای شما داستان و قصه ای تعریف کنند این موضوع بسیار به روند بهبود آنها کمک می کنند.
چه زمانی به گفتار درمانگر نیاز داریم؟
- کودکان مبتلا به اوتیسم و اختلالات شنوایی به گفتار درمانی نیاز دارند تا بهتر بتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند.
- همچنین کودکانی که دیر حرف می زنند یا تاخیر در صحبت کردن دارند، یعنی گفتار و زبان آنها رشد نکرده و باید به گفتار درمانگر مراجعه کنند.
- کودک دارای اختلال کم شنوایی یا ناشنوایی است.
- حیطه گفتار درمانی تا جایی هست که اشکال در درک کلام از طرف کودک نیز ایجاد می شود.
- در بیشتر اوقات کودک در بلع غذا و خوراکی نیز دچار اختلال است.
- کودک در شروع گفتار خود تاخیر دارد.
- کودک در تلفظ اصوات گفتاری، اشکال دارد.
اگر میخواهید با یک گفتار درمان با تجربه در زمینه روش های گفتار درمانی در منزل مشورت کنید به سایت دکتر ایوب شنگه مراجعه کنید.
امتیاز خود را ثبت کنید!
[تعداد رای: 1 میانگین: 5]