تاثیر مواد غذایی بر لکنت زبان چیست؟ تغذیه چه نقشی در درمان لکنت زبان دارد؟ لکنت زبان می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. طبق مطالعات انجام گرفته، مصرف بعضی از غذاها برای بهبودی و کاهش اختلال گفتاری در لکنت زبان بسیار مفید است. به همین دلیل برای بیمارانی که از لکنت زبان خود رنج می برند، یکی از مهم ترین راه های درمانی آن، مربوط به سبک زندگی و تغذیه است. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” قصد داریم به تاثیر مواد غذایی بر لکنت زبان و نقش تغذیه در بهبود آن بپردازیم. پس تا انتهای مطالب با ما همراه باشید:
تاثیر مواد غذایی بر لکنت زبان چیست؟
تاثیر مواد غذایی بر لکنت زبان می تواند یکی از مهم ترین بحث ها و موضوعاتی باشد که بسیاری از پزشکان برای بهبود حال بیماران به آن توجه کرده اند. استفاده از مواد غذایی کافی و مفید، همچنین دریافت ویتامین های لازم و ضروری برای بدن می تواند در روند بهبود بیماری و کاهش علائم لکنت زبان نقش مهمی را ایفا کند. لکنت زبان نوعی اختلال در گفتار و سخن است. به طوری که فرد نمی تواند کلمات را به طور پیوسته بیان کند. علت لکنت زبان را میتوان عوامل زیر دانست:
- اختلال فیزیولوژیک عصبی به طور ارثی و عامل ژنتیک
- آسیب به مغز به دلیل تصادف یا ضربه
- سکته مغزی
- مشکلات عاطفی و استرس
- تاخیر رشد در دوران کودکی
نقش تغذیه در لکنت زبان
نقش تغذیه در درمان لکنت زبان می تواند برای سنین مختلف و به خصوص کودکان، بسیار زیاد باشد. چرا که مواد غذایی و ویتامین ها باعث رشد و تکامل سلول های مغزی شده و تا حدود زیادی برای کاهش علائم بیماری مفید است. البته باید به این نکته توجه کرد که قبل از درمان بیماری، علت آن مشخص شود. به عنوان مثال اگر علت ایجاد لکنت زبان به دلیل عدم رشد کافی مغز باشد، می توان با استفاده از مواد غذایی تا حد زیادی اثرات آن را کاهش داد. در رژیم غذایی فردی که به لکنت زبان مبتلا است، بایستی دقت و نظم کافی وجود داشته باشد. چراکه طبق مطالعات صورت گرفته، مصرف غذاهایی که دارای طبع سرد هستند، می تواند برای این افراد مضر باشد. به همین دلیل بهتر است با متخصص تغذیه در این زمینه مشورت کرد.
بیشتر بدانیم: علت بروز لکنت زبان ناگهانی در کودکان
مواد غذایی موثر در بهبود علائم لکنت زبان
استفاده از مواد غذایی مفید می تواند تاثیر زیادی در بهبود کیفیت زندگی افراد داشته باشد. به عنوان مثال مصرف زیاد شکر می تواند باعث ایجاد استرس و استفاده از کافئین باعث خشم و عصبانیت گردد. همچنین توجه به طبع غذا در رژیم غذایی فردی که دارای لکنت زبان است بسیار مهم است. غذای طبع سرد باعث اسیدی شدن محیط دهانی و افزایش لکنت می شود. همچنین مصرف غذاهای گرم و تند باعث افزایش متابولیسم بدن، ایجاد محیط قلیایی و افزایش لکنت می شود. از مواد غذایی مناسب برای لکنت زبان می توان به مواد زیر اشاره کرد:
- مواد غذایی حاوی اسید چرب امگا ۳ مانند ماهی، شاهدانه، دانه کتان، گردو
- مصرف خرما به دلیل تحریک ماهیچه های دهانی نقش موثری در کنترل لکنت زبان دارد.
- بادام حاوی ویتامین A و اسیدهای چرب امگا ۳ است. همچنین باعث تقویت عملکرد حافظه و بهبود لکنت زبان می شود.
- فلفل سیاه با افزایش تولید بزاق باعث تحریک ماهیچه های دهانی شده و تاثیر زیادی در بهبود لکنت زبان دارد.
- چای بادرنجبویه و عرق آن نیز به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان باعث تقویت عملکرد مغز، کاهش فشارهای عصبی و بهبود لکنت زبان می شود.
در آخر
در این مقاله به تاثیر مواد غذایی بر لکنت زبان اشاره کردیم. درمان لکنت زبان بستگی به عوامل مختلفی دارد، از جمله سن و سال، شدت لکنت زبان و علت آن.
در حال حاضر تنها روش علمی و موثر بر روی درمان لکنت گفتاردرمانی است و سایر روش های درمانی فقط درمان های کمکی هستند که در کنار گفتاردرمانی می توانند کمک کننده باشند. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر به صفحه “گفتار درمانی در ارومیه” مراجعه کنید.