تاثیر کم شنوایی بر گفتار و زبان چیست؟ کم شنوایی می تواند منجر به عقبماندگی زبان، مشکلات گفتار و اختلالات یادگیری شود. این اختلال بر تکامل مهارت های گفتار و زبان تاثیر به سزایی داشته و در کودکان باعث ایجاد مشکلاتی در برقراری ارتباط و مشکلات شنوایی می شود. در این مقاله از سایت ” دکتر شنگه” قصد داریم به تاثیر کم شنوایی بر گفتار و زبان بپردازیم:
تاثیر کم شنوایی بر گفتار و زبان
کم شنوایی می تواند بر مهارت های گفتاری و زبانی فرد بیمار تاثیر بگذارد. در افرادی که دچار مشکلات کم شنوایی هستند، به دلیل عدم رشد بخشی از مغز که به برقراری ارتباط منجر می شود، مشکلاتی در گفتار و زبان ایجاد می شود. البته این شرایط در صورت تشخیص زود هنگام ممکن است قابل برگشت بوده و با استفاده از روشهای مختلفی می توان به بهبود این بیماری کمک کرد. به یاد داشته باشید که آسیب های شنوایی، در آزمایش های غربالگری قابل تشخیص بوده و می توان از علائم آن جلوگیری کرد.
علائم کم شنوایی
- علائم کم شنوایی با توجه به شدت و علت آن می تواند در افراد مختلف متفاوت باشد. اما به طور کلی دارای علائم زیر است:
- شنیدن صدای اطرافیان با شدت بلند، دشوار است.
- با صدای بیشتری به رادیو و تلویزیون گوش می دهند.
- در درک کلمات، به ویژه در محیط های پر سر و صدا دچار مشکل می شوند.
- صداهای اطراف را به صورت گنگ و حالت خفه های گوش می دهد.
- حفظ مکالمه برای این افراد مشکل است.
- احساس مسدودی و گرفتگی گوش در افراد کم شنوا وجود دارد.
- شنیدن صدای وزوز از گوش
- ایجاد مشکلاتی در فهم گفتار افراد دیگر
- اجتناب از حضور در جمع
بیشتر بدانیم: ارتباط عفونت گوش با کم شنوایی
دسته بندی اختلال کم شنوایی
دسته بندی میزان کم شنوایی شامل موارد زیر است:
- کم شنوایی خفیف: این افراد در محیط های شلوغ، علائم بیشتری را از خود نشان می دهند. با استفاده از سمعک می توان از مشکلات زیادی جلوگیری کرد.
- کم شنوایی متوسط: افرادی که علایم کم شنوایی متوسط دارند، حتی در محیط های آرام نیز قادر به درک گفتار اطرافیان نیست و صداهایی مانند تلویزیون، رادیو، موبایل و … برای آن ها مبهم می باشد.
- کم شنوایی شدید: مبتلایان به این نوع از کم شنوایی، برای درک گفتار از لب خوانی استفاده می کنند. این افراد حتی قادر به شنیدن صدای های بلند نیستند.
کم شنوایی چه تاثیری بر گفتار و زبان دارد؟
همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم، کم شنوایی می تواند در رشد مهارت های زبانی و گفتار تاثیر زیادی داشته باشد. این اختلال به دلیل مشکلات قسمتی از مغز، باعث مشکلاتی در ایجاد ارتباط و کاهش درک و گفتگو می شود. مشکلات افت شنوایی می تواند در عدم یادگیری لغات و واژه ها، استفاده از جملات کوتاه تر، ناتوانی در شنیدن گفتار و در نهایت ایجاد مشکلاتی در مهارت های ارتباطی و اجتماعی تاثیر گذار باشد. از سایر موارد می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
- مشکلاتی در یادگیری کلمات جدید
- دستور زبان صحیح
- ایجاد مشکل در بیان خواسته خود
- درک گفتار دیگران
- عدم تمرکز حواس و کنترل بر رفتار
- عدم تعامل با دیگران
- ناتوانی در گوش دادن و یادگیری در کلاس درس
- عدم یادگیری خواندن
در آخر
شما عزیزان می توانید در صورت بروز هر گونه مشکل در زمینه گفتار و زبان و مشکلات کم شنوایی در صفحه “گفتار درمانی در ارومیه“ با ما همراه باشید.