تاخیر در گفتار یکی از مشکلاتی است که کودکان و حتی بزرگسالان ممکن است به آن دچار شوند تشخیص این مورد در کودکان چگونه است ؟ تا آخر این مقاله با من همراه باشید.
اختلال گفتاری چیست؟
در این اختلال فرد در ایجاد صدای حروف و کلمات مشکل دارد و بعضی از کلمات را ممکن است نتواند کامل تلفظ کند. این اختلال را را می توان به چهار طبقه بندی تقسیم کرد: اشتباهات تلفظی، اختلال در صدا، لکنت زبان و اختلال زبان . به طور مثال اختلال در تولید یا تلفظ لغات باعث میشود تا فرد در بیان صداهای خاص مانند sh مشکل داشته باشد. اختلال واجشناسی شامل الگویی از خطاهای صوتی است، مانند عدم تلفظ برخی از حروف.
علائم اختلالات گفتار در کودکان
به طور کلی، علائم اختلالات گفتاری به علت و شدت اختلال بستگی دارد. افراد ممکن است دچار اختلالات گفتاری متعدد با علائم مختلف شوند. افراد مبتلا به یک یا چند اختلال گفتاری ممکن است علائم زیر را تجربه کنند:
- تنظیم مجدد هجاها
- صحبت کردن آرام و کند
- تکرار یا طولانی شدن صداها
- افزودن صداها یا هجاها به کلمات
- اختلال در تلفظ صحیح کلمات
- تقلا برای گفتن کلمه یا صدای صحیح
- صحبت کردن با صدای خشن یا ناخوشایند
شایع ترین علت های ایجاد اختلال کلامی چیست؟
این اختلال نیز علت های مختلفی دارد که به مهم ترنی و شایع ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ژنتیک و وراثت
- تغذیه مادر در دوران بارداری
- اختلال طیف اوتیسم،
- سندرم داون
- ناتوانیهای ذهنی
- زایمان زدورس
- شرایط عصبی رشدی مانند اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD)
مطالعه بیشتر : آپراکسی کلامی چیست؟
چگونه اختلال گفتار کودک را تشخیص دهیم؟
اولین قدم برای تشخیص این اختلال این است که بهتر از به مراکز تخصصی گفتار درمانی مراجعه کنید، زیرا تشخیص این امر به راحتی انجام می پذیرد ، ولی خب قبل از هر چیزی این نکته را باهم بدانید که گاهی اوقات مشکلات شنوایی ممکن است باعث شود کودک در گفتار اختلال داشته باشد. خیلی از والدین این ممکن است یادگیری دو زبان را علت اختلال گفتار کودک خود بدانند اما باید این موضوع را به شما یاد آور شویم که یادگیری دو زبان باعث اختلالات زبان نمی شود ، اما این کودکان ممکن است دقیقاً همان مراحل رشد کسانی که فقط یک زبان را یاد می گیرند را دنبال نکنند. توسعه توانایی درک و صحبت به دو زبان به میزان تمرین کودک در استفاده از هر دو زبان و نوع تمرین او بستگی دارد.
روش های دیگر ارزیابی اختلالات گفتاری عبارتند از:
- معاینه غربالگری مفصل دنور. این تست وضوح تلفظ یک فرد را ارزیابی میکنند تا بفهند این کودک می تواند به وضوح کلمات را تلفظ کند.
- نمایه غربالگری صدای عروضی. SLP ها از این تست برای بررسی جنبه های مختلف گفتار یک فرد، از جمله زیر و بم، جمله بندی، الگوهای گفتاری و حجم صحبت استفاده میکنند.
آیا اختلال گفتار درمان می شود؟
اولین نکته در مراحل درمان کودک این است که بهتر است این اختلال زود تر تشخیص داده شود تا روند درمان آن نیز راحت تر باشد و سریع تر به نتیجه برسد، این اختلال با روش های مختلفی درمان می شود به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تمرینات گفتار درمانی که بر ایجاد آشنایی با کلمات یا صداهای خاص تمرکز دارد.
- تمرینات بدنی که بر تقویت عضلات تولید کننده صداهای گفتاری تمرکز دارند.
گفتار درمان با تشخیص کامل این اختلال نوع روش درمانی را نیز انتخاب می کند که گاهی ممکن است برای درمان از چندین روش استفاده کند. اگر در ارومیه دنبال یک گفتار درمان بسیار با تجربه و متخصص هستید حتما کلینیک ارغوان مراجعه کنید. ایوب شنگه با سال ها تجربه و درمان تعداد بالایی از کودک و بزرگسال به شما در این روند کمک خواهد کرد.همچنین برای مشاهده روش های درمانی و نتایج ایوب شنگه صفحه اینستاگرام ایوب شنگه را دنبال کنید.