تفاوت بیش فعالی و اختلال یادگیری در نوع کارکرد اجرایی مغز است. بیش فعالی با اختلال در یادگیری فرق داشته و افرادی که اختلال یادگیری دارند، نمی توانند روی گفته های معلم تمرکز کنند. افراد بیش فعال نسبت به سایر افراد با احتمال بیشتری دچار اختلال در یادگیری خواهند شد. اختلال بیش فعالی نوعی از اختلالات عصبی رشدی است که در آن هر قسمت از مغز با سرعت متفاوتی بالغ میشود، همچنین بخشهای جداگانه مغز اطلاعات را آهستهتر از حد لازم مبادله میکنند. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” قصد داریم با تفاوت بیش فعالی و اختلال یادگیری بیشتر آشنا شویم:
تفاوت بیش فعالی و اختلال یادگیری
یادگیری شامل استفاده از کارکرد های اجرایی مغز به ویژه توانایی تمرکز، توجه، مشارکت در کار و استفاده از حافظه ی فعال می شود. می دانیم که بیش فعالی باعث ایجاد اختلال در کارکرد های اجرایی مغز می شود.
بسیاری از کودکان مبتلا به بیش فعالی، به دلیل همین اختلالات کارکرد های اجرایی مغز، با یادگیری یا حل تکالیف خود مشکل دارند، اما این مشکلات به اندازه ای نیست که بتوان آن ها را به عنوان اختلال یادگیری تشخیص داد.
افرادی که به طور همزمان مشکل بیش فعالی و اختلال یادگیری را دارند به این معنی است که کارکردهای اجرایی مغز آن ها دچار مشکل است و همچنین در مهارت های خاص مورد نیاز برای خواندن، نوشتن و محاسبات اختلال دارند.
اختلال یادگیری یعنی چه؟
اختلالات یادگیری نوعی مشکلات عصبی هستند که می توانند خواندن، نوشتن، هجی و ریاضیات را دشوار کند. آنها همچنین می توانند بر توانایی شما در سازماندهی و یادآوری اطلاعات، گوش دادن و صحبت کردن تأثیر بگذارند و بر حافظه و زمان کوتاه مدت و بلند مدت شما تأثیر می گذارند.
اصطلاح ناتوانی های یادگیری اصطلاحی جمعی برای طیف وسیعی از چالش های خاص یادگیری است. اختلالات یادگیری مشکلی در یادگیری در نتیجه مشکلات بینایی یا شنوایی یا یادگیری به زبان دوم و غیره نیست.
افراد مبتلا به اختلالات یادگیری غالباً دارای هوش متوسط یا بالاتر از حد متوسط هستند و در عین حال تفاوتی بین دستاوردها و پتانسیل آنها وجود دارد. با این حال، آنها با حمایت و مداخلات مناسب می توانند این شکاف را برطرف کرده و مهارت های خود را نشان دهند.
اختلالات یادگیری شامل چه مواردی است؟
- نارسا خوانی: اختلال خواندن
- دیسکالیکلیا: اختلال ریاضی
- دیسگرافی: اختلال نوشتن
- دیس پراکسی: مشکلات مربوط به مهارت های حرکتی
- دیس فازی / آفازی: مشکلات زبان
- اختلال پردازش شنوایی
- اختلال پردازش بینایی
بیشتر بدانید: تفاوت اوتیسم و بیش فعالی
نحوه تشخیص اختلال یادگیری و بیش فعالی چیست؟
وقتی فردی بیش از یک بیماری دارد، تشخیص بیماری دوم دشوارتر است زیرا می تواند یکدیگر را پوشانده باشد. اگر در حال حاضر تشخیص اختلال بیش فعالی دارید ، به راحتی می توان تمام چالش های خود را به اختلال بیش فعالی نسبت داد. به همان روشی که بیش فعالی بیش از حد در همه افراد خود را نشان می دهد ، همچنین ناتوانی های یادگیری نیز همین کار را می کنند ، که شناختن آنها را دشوارتر می کند – لیست مشخصی وجود ندارد.
مانند اختلال بیشفعالی ، یک مولفه ژنتیکی قوی در اختلالات یادگیری وجود دارد. اگر شما یا همسرتان مبتلا به اختلالات یادگیری هستید ، فرزندان شما نیز می توانند یکی از این اختلالات را داشته باشند.
به یاد داشته باشید، دانش یک قدرت است. تا آنجا که ممکن است در مورد ناتوانی های یادگیری و اختلال بیش فعالی بیاموزید. اگر شما یا فرزندتان قبلاً مبتلا به بیش فعالی تشخیص داده شده اید و یک برنامه درمانی را دنبال می کنید اما هنوز با چالش هایی روبرو هستید ، ممکن است شرایط دیگری وجود داشته باشد.