درمان بیش فعالی با نوروفیدبک چگونه امکان پذیر است؟ اختلال بیش فعالی و کمبود توجه یکی از اختلالات رایج رشد عصبی در کودکان است. این مشکلان در زندگی روزمره و رفتار کودک تاثیر میگذارد. به طور کلی، تغییر سبک زندگی و استفاده از روش های روان درمانی می تواند نقش موثری در کاهش علائم بیش فعالی داشته باشد. در این مقاله از سایت ” دکتر شنگه ” قصد داریم با روش های درمانی جدیدی مانند نوروفیدبک آشنا شویم.
درمان بیش فعالی با نوروفیدبک
اختلال بیش فعالی به دلیل عدم تکامل سیستم عصبی ایجاد می شود. این بیماری ممکن است تا سنین بزرگسالی نیز با فرد همراه باشد. کودکان دارای بیش فعالی در شرایط ناگهانی واکنش هایی را از خود نشان خواهند داد که در واقع بدون فکر و خطرناک هستند.
نوروفیدبک یا بیوفیدبک تراپی روشی درمانی و به معنای آموزش مستقیم مغز است. در طی این روش، مغز برای داشتن عملکرد بهتر، آموزش می بیند. در نوروفیدبک به صورت مداوم، عملکرد مغز مورد بررسی قرار گرفته و اطلاعات آن نیز برای خود شخص، به نمایش در آورده می شود. هنگام تغییر رفتار مغز به منظور پیدا کردن الگویی مناسب تر، به آن پاداش داده خواهد شد.
علائم بیش فعالی چیست؟
در قسمت جلویی مغز، یک ماده هورمونی به نام آدرنالین یا دفامین ترشح می شود که در افراد سالم به میزان نرمال و کافی است. اما گاهی در برخی از افراد ترشح این ماده کمتر از حد طبیعی است که در چنین حالتی فرد به اختلال بیش فعالی مبتلا خواهد بود. بیش فعالی علائم مختلفی دارد که در قسمت زیر به آن اشاره خواهیم کرد:
- انرژی بسیار
- تحرک بالا و عدم خستگی
- عدم قرار داشتن و مدام در تکاپو بودن (حتی سر کلاس درس)
- عدم توجه
- ایجاد سروصدای زیاد و ضعف در گوش کردن به حرف دیگران
- نداشتن توانایی لازم جهت برقراری ارتباط با دیگران
- اختلال در خواب
- لجبازی
مزایای روش نوروفیدبک برای درمان بیش فعالی چیست؟
افرادی که به بیش فعالی مبتلا هستند در مغز خود دارای الگوهای رفتاری خاصی علی الخصوص در لوب پیشانی می باشند. این بخش از مغز در واقع مرتبط به شخصیت، رفتار و یادگیری است. بر اثر اختلال نقص توجه بیش فعالی، فرد ممکن است از نظر سطح توجه، یادگیری و فعالیت مشکل پیدا کند. به طور معمول این اختلال و علائمی که با خود به همراه داشته زندگی فرد را تحت تأثیر قرار خواهند داد.
به کمک نوروفیدبک می توان به دور از عوارض داروها، فرد را درمان نمود. رفتار هر فرد با عملکرد مغز آن رابطه ای مستقیم خواهد داشت. هر نوع تغییر رفتاری باعث تغییر در مغز می شود و بر اثر تغییر مغز، رفتار فرد نیز تغییر پیدا می کند. از این رو به کمک نوروفیدبک می توان به واسطه تغییر مغز، رفتار فرد بیش فعال را تغییر داد.
مطالب پیشنهادی: بهترین داروی درمان بیش فعالی
آیا نوروفیدبک عوارض دارد؟
نوروفیدبک یک روش غیرتهاجمی بوده و ایمن است. با این حال ممکن است عوارض جانبی هم داشته باشد. از جمله:
- خستگی ذهنی
- احساس گیجی، حالت تهوع و حساسیت به نور در افرادی که سابقه ضربه به سر دارند.