رژیم غذایی در کودکان اوتیسم می تواند تاثیر زیادی بر کنترل رفتاری آن ها داشته باشد. چرا که بخش زیادی از مشکلات این کودکان شامل عقب ماندگی ذهنی و تشنج است که می توان آن را با استفاده از رژیم غذایی مناسب کنترل کرد. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” با این رژیم غذایی بیشتر آشنا خواهیم شد:
رژیم غذایی در کودکان اوتیسم
در این قسمت به رژیم غذایی مناسب برای کودکان اوتیسم خواهیم پرداخت:
رژیم غذایی حاوی منیزیم
یک رژیم متناسب و مقوی برای همه کودکان لازم و ضروری است. اما منیزیم جایگاه خاصی در رژیم غذایی کودکان اوتیسم دارد. کمبود منیزیم می تواند به صورت علایمی در الگوهای رفتاری کودکان اوتیسم منجر شود: مانند تکان دادن دست، رفتارهای تکراری، دندان قروچه، اضطراب و تمرکز پایین. مصرف رزیم غذایی دارای منیزیم مانند کنجد و فرآورده های آن، آجیل، سبزی و… می تواند تاثیر زیادی در کاهش این علائم و رفتار درمانی داشته باشد.
رژیم غذایی فاقد قند برای کودکان اوتیسمی
رژیم غذایی برای درمان اوتیسم باید فاقد قند و گلوتین باشد. زیرا ترکیبات قندی موجب ایجاد حواسپرتی و رفتارهای بیش فعالانه در کودکان میشود.
روغن امگا ۳
اسید های چرب امگا ۳، برای رشد طبیعی و سالم بدن مفید اند. مطالعات نشان می دهد که مقادیر بالای امگا ۳ می تواند باعث افزایش تعاملات و معاشرت در افراد دارای اوتیسم گردد. این ماده همچنین می تواند رفتارهای بیش فعالانه را کاهش دهد. روغن امگا۳ به میزان بالایی در گردو نیز وجود دارد و در صورتی که امکان استفاده از ماهی های قزل الا و یا سالمون را ندارید از گردو که منبع غنی هست استفاده کنید.
رژیم غذایی در کودکان اوتیسم با ملاتونین
یکی از اختلالات شایعی که در کودکان اوتیسمی مشاهده میشود، اختلال در خواب است که میتواند موجب ایجاد اضطراب و عدم تمرکز کودکان شود. ملاتونین هورمون تنظیم کننده خواب است و موجب آرامشبخشی میشود. درصورتی که کودکان داروهای حاوی ملاتونین مصرف کنند میتوانند خواب بهتری را تجربه کنند و با احساس آرامش مهارتهای ارتباطی و اجتماعی خود را تقویت کنند. زرشک و آلبالو حاوی ملاتونین است که بهتر است در رژیم غذایی اوتیسم گنجانده شود.
بیشتر بدانید: گفتار درمانی در ارومیه
حذف لبنیات از رژیم غذایی اوتیسم
انواع لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر و خامه به عنوان غذای مضر برای اوتیسم شناخته میشود و باید از رژیم غذایی کودکان حذف شود یا اینکه از انواع لبنیات بدون کازئین استفاده شود. گلوتن (پروتئین موجود در گندم) و کازئین (پروتئین موجود در شیر و لبنیات) در ایجاد بیماری اوتیسم بیش از دیگر مواد غذایی مورد اتهام هستند. و باید از تغذیه کودکان اوتیسم حذف گردند.
التهاب روده، در کودکان اوتیسم و بهبودی با محدودیت غذایی کازئین و گلوتن گزارش شده است. بسیاری از متخصصان معتقدند. که رژیم غذایی بدون گلوتن و کازئین، ناراحتیهای معده و روده را کاهش میدهد. و باعث بهبود گوارش، بهبود در رفتار و تمرکز کودک میشود. چرا که کودکان اوتیسم غالباً دارای ناراحتیهای گوارشی بوده و در اکثر موارد از مشکلاتی چون یبوست، نفخ کردن و برگشت غذا رنج میبرند.
ویتامین C
ویتامین C که یکی از بهترین ویتامین ها برای کودکان اوتیسم است و خاصیت آنتی اکسیدان و سم زدایی داشته و در ترمیم سلول های بدن موثر است. کمبود این ویتامین در کودکان اوتیسم میتواند منجر به بروز حساسیت ها و التهابات پوستی و گوارشی خواهد شد. همچنین تحقیقات نشان دادهاند که مصرف ویتامین C تاثیرات چشم گیری در واکنش های رفتاری کودکان اوتیسم دارد. مقادیر زیادی ویتامین C در جعفری، کیوی و کلم بروکلی وجود دارد.
آیا پروبیوتیک در رژیم غذایی اوتیسم ضرورت دارد؟
پروبیوتیکها حاوی باکتریهای سالمی هستند که میتوانند در کاهش علائم گوارشی کودکان اوتیسمی نقش داشته باشند.