علائم اوتیسم در نوجوانان را در این مقاله از سایت ” دکتر شنگه ” به صورت کامل و خلاصه برای شما آورده ایم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شود. اختلال اوتیسم طیفی از اختلالات رشدی عصبی است که عمدتا با علائم نقص در مهارتهای اجتماعی، کلامی و حرکت های تکراری و کلیشه ای مشخص می گردد. این علائم در نوجوانان مبتلا به اوتیسم به شکل و شدت متفاوتی مشاهده می شود و همین امر نیز می تواند منجر به تشخیص سطح اختلال اوتیسم گردد.
علائم اوتیسم در نوجوانان چیست؟
اوتیسم یک اختلال طیفی است برای توصیف طیف گسترده ای مشکلات رشد عصبی استفاده می شود. این بیماری در رفتار ها، تکنیک های ارتباطی و سبک تعاملات اجتماعی تاثیر گذاشته و در مقایسه با الگوی عصبی عادی، علائم ظاهری خود را در طیف های خفیف، متوسط و شدید نشان می دهد. کسانی که اوتیسم خفیفی دارند در کودکی از خود علائمی نشان نمی دهند و این علائم در سن بزرگسالی و نوجوانی بروز می کند و باید توجه کنید که این علائم در هر فردی ممکن است متفاوت باشد. علائم همچنین می توانند با افزایش سن تغییر کنند: علائم اتیسم که در کودکی تجربه می کنید ممکن است با آنچه در دوران نوجوانی تجربه می کنید کاملاً متفاوت باشد. در ادامه مطلب به برخی از مهم ترین علائم اوتیسم در نوجوانان اشاره خواهیم کرد:
-
اختلال در ایجاد تعاملات اجتماعی
افراد مبتلا به اوتیسم در سن نوجوانی ممکن است در برقراری ارتباط و فهم کلمات دچار مشکل شوند.
-
الگوی رفتاری تکراری
عملکردهای حرکتی مانند تکان دادن دست ها، داشتن نظم و حساسیت بالا نسبت به برنامه روتین و … در نوجوانان مبتلا به اوتیسم دیده می شود.
-
ناتوانی ذهنی
علائم مربوط به ناتوانی ذهنی و اختلالات رشدی در افراد مبتلا به اوتیسم در سنین نوجوانی دیده می شود.
بیشتر بدانید: گفتار درمانی در ارومیه
-
مشکلات ارتباطی
مشکل در دوست یابی و ترجیح دوستی های آنلاین، عدم تعامل و ارتباط با دیگران، نداشتن دیدگاه مشترک با بقیه، عزت نفس پایین، میل به تنهایی، عدم درک انواع روابط در زمان رسیدن به رشد و بلوغ، برقرار نکردن ارتباط چشمی
-
مشکلات احساسی
ناتوانی در درک احساسات و دیدگاه های دیگران، داشتن عقاید سختگیرانه، ضعف در بیان احساسات، افسردگی و اضطراب شدید، بیش فعالی، مشکل در تمرکز و توجه
-
اختلال تکلم
ضعف در مهارت های ارتباطی، ناتوانی در درک درست زبان بدن، برداشت نادرست از اصطلاحات، اشتباه در استفاده از دستور زبان
علائم اوتیسم از چه سنی آشکار می شود؟
اوتیسم از زمان جنینی یا تولد فرد وجود دارد و افراد در سنین بالا دچار اوتیسم نمی شوند. گاهی ممکن است علائم این اختلال به هر دلیلی در کودکی آشکار نشده و علائم اوتیسم در نوجوانی و بزرگسالی بروز کند. این مورد در اوتیسم خفیف و در دختران که مهارت بالاتری در تقلید الگوهای رفتاری دارند، بیشتر دیده می شود.
در نتیجه، پنهان شدن این علائم منجر به تشخیص دیرهنگام اوتیسم خواهد شد. افزایش فشار تکالیف مدرسه، مسئولیت های کاری، استرس و تغییر موقعیت زندگی در نوجوانی و بزرگسالی از عوامل موثر در آشکار شدن علائم اوتیسم هستند. البته بعضی از علائم بالا علت اوتیسم در بزرگسالان نیست و می تواند نشانه بیماری های روحی یا ذهنی دیگر باشد.