علائم اوتیسم شدید چیست؟ چه چیزی اوتیسم شدید را در افراد چالش برانگیز می کند؟ افراد مبتلا به اوتیسم سطح سه با نام های اوتیسم عملکرد پایین و شدید نیز شناخته می شود. مشکلاتی که در این افراد با بیماری اوتیسم ایجاد می شود، شامل اختلالات اجتماعی، ارتباط کلامی، رفتار های تکراری و … است. این افراد به حمایت ها و مراقبت های بیشتری نسبت به سایر افراد دارند. توجه داشته باشید که هیچ تشخیص خاصی با عنوان اوتیسم شدید وجود ندارد. تنها زمانی از این عبارت استفاده میشود که میخواهیم سطح عملکرد یا نیازهای شخص را بیان کنیم. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” به بررسی علائم اوتیسم شدید خواهیم پرداخت:
علائم اوتیسم شدید و سطح سه
علائم اوتیسم شدید، می تواند با شدت بیشتر و مشکلات عمده ای همراه باشد. برای تشخیص اختلال اوتیسم، به علائم خاص و نوع رفتار فرد در زندگی روزمره توجه می شود. تمام افرادی که دارای اختلال طیف اوتیسم هستند در روابط اجتماعی و ارتباطی خود دچار مشکل می شوند. این علائم حتی در افرادی که دارای اوتیسم سطح یک (عملکرد بالا و خفیف) هستند، نیز ظاهر می شوند. اما میزان سختی و مشکلات آن ها با اوتیسم سطح سه و شدید متفاوت است. در قسمت زیر به بررسی برخی از این علائم خواهیم پرداخت:
|
علائم اوتیسم شدید شامل چه مواردی است؟
- کودکان مبتلا به اوتیسم شدید اغلب با اختلالات وسواس فکری – عملی درگیر می شوند. این افراد وسواس شدیدی نسبت جزئیات و دسته بندی لوازم خود دارد. وسواس فکری – عملی، افکار، انگیزه ها و رفتارهایی مداوم هستند که در بسیاری از موارد از کنترل فرد خارج می شوند. این کودکان وسواس خود را با اضطراب بالا و رفتارهای تکراری نشان می دهند.
- کودکان مبتلا به اوتیسم شدید با عملکرد پایین، از لحاظ لمس فیزیکی اجسام و سازگاری با بدن خود، دچار اختلال می شوند. این افراد ممکن است با تغییرات مداوم غذا یا لباس، واکنش های عصبی شدیدی را نشان دهند. یکی از علائم این اختلال، اضطراب بالا و حساسیت های شدید نسبت به محرک های لمسی و بصری است.
- علائمی مانند مشکلات گفتاری و اختلال تکلم نیز در افراد مبتلا به اوتیسم شدید وجود دارد. این افراد تقریبا قادر به استفاده از زبان و گفتار خود نیستند. حتی ممکن است هیچ توجهی به سخنان افراد دیگر نداشته باشند.
- کودکان دارای سطح سه اوتیسم نسبت به برخی از محرک ها مانند نور، صدا، مزه، بو و … بیش از حد حساس اند. این قضیه می تواند برای آن ها آزاردهنده باشد.
- معمولا کسانی که او.تیسم شدید دارند، از ضریب هوشی کمتری برخوردار بوده و سخت تر از سایر افراد می توانند از ابزار های کلامی استفاده کنند. به طور کلی این افراد در یادگیری مسائل آموزشی نیز دچار مشکلات زیادی می شوند.
- این افراد رفتار های شدید و غیر قابل کنترلی را از خود نشان می هند. مانند ضربه زدن، چرخاندن دست ها، کوبیدن پاها و …
- علائم دیگری مانند تشنج، بی خوابی، مشکلات گوارشی، اختلالات خلقی، افسردگی و … نیز در این افراد دیده می شود.
|
تفاوت اوتیسم شدید و خفیف چیست؟
کسانی که اوتیسم شدید دارد معمولا به عنوان افراد دارای اختلال طیف اوتیسم سطح سه تشخیص داده میشوند. اوتیسم سطح ۳ شدیدترین و کم عملکرد ترین دسته است که مشکلات زیادی را در معاشرت، صحبت کردن و برقراری ارتباط غیرکلامی و … به وجود می آورد. این افراد نیازمند حمایت ها و مراقبت های بیشتری نسبت به سایر افراد هستند و علائم آن ها در بسیاری از موارد غیر قابل کنترل می باشد. این چالشها و مشکلات میتوانند مانع از عملکرد عادی و مناسب فرد در انجام پروسههای مختلف اجتماعی (مثل مدرسه و ارتباطات دوستانه) شوند. اما افراد مبتلا به اوتیسم خفیف و سطح یک بالاترین عملکرد را از لحاظ ضریب هوشی دارند. در نتیجه قادرند مهارت های مختلفی را بیاموزند.