علائم عفونت گوش چیست؟ همانطور که می دانید سیستم شنوایی انسان بسیار پیچیده و گسترده است. این سیستم با اعضای مختلف بدن مانند سر و گردن در ارتباط بوده و هرگونه اختلال در آن می تواند علاوه بر در گیر کردن سیستم شنوایی، به سایر قسمت ها مانند مغز و مخچه نیز فشار وارد کند. در نتیجه ممکن است سبب عدم تعادل در افراد شود. اگر علائم مختلفی مانند ترشحات غیر طبیعی و چرک، تب بالا و … را مشاهده کردید، به احتمال زیاد گوش شما دچار عفونت شده است. در این مقاله از سایت “دکتر شنگه” قصد داریم با سایر علائم عفونت گوش و راه های درمانی آن بیشتر آشنا شویم:
علائم عفونت گوش در کودکان چیست؟
عفونت گوش به دلیل التهاب در گوش میانی رخ می دهد. گوش میانی فضای پر از هوا در پشت پرده گوش است که استخوان های ارتعاشی گوش در آن حضور دارند. کودکان بیشتر از بزرگسالان دچار عفونت گوش می شوند. در صورت تجمع مایعی در پشت پرده گوش، احتمال بروز عفونت وجود داشته و عدم توجه به پاکسازی و مصرف آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک می تواند عوارض جبران ناپذیری را در کودکان ایجاد کرده و باعث مشکلات شنوایی شود. این عفونت ها می تواند به دلایل مختلف و در بخش های مختلفی از گوش به وجود آید. در این قسمت به برخی از علائم عفونت گوش در کودکان اشاره خواهیم کرد:
- درد و بیقراری
- اختلالات خواب
- ترشح مایعات غیر طبیعی و چرک ها از گوش
- تب و لرز بالا
- کاهش سطح شنوایی
- گرفتگی بینی
- احساس فشار و گرفتگی در گوش
- علائم تعادلی
علائم عفونت گوش در بزرگسالان
برخی از علائم عفونت گوش در بزرگسالان با کودکان متفاوت است. کسانی که در بزرگسالی دچار این عارضه می شوند، ممکن است با علائمی مانند موارد زیر مواجه شوند:
- سرگیجه
- استفراغ
- حالت تهوع
- خروج ترشحات از گوش
- ورم پرده گوش
- التهاب و قرمزی
- تب و لرز
- کاهش سطح شنوایی
- احساس درد در گوش
انواع عفونت گوش
عفونت گوش در سه نوع تقسیم بندی می شود که علائم متفاوتی از یکدیگر نیز دارند:
اوتیت میانی حاد
این عارضه یکی از رایج ترین نوع عفونت گوش است که در آن بخش هایی از گوش میانی دچار عفونت و تورم می شود. همچنین با تجمع مایعات در پشت پرده گوش می تواند باعث احساس درد و تب در کودکان شود.
اوتیت میانی همراه با افیوژن
این نوع عفونت معمولا بدون علامت است و زمانی اتفاق می افتد که مدت زمانی از بروز عفونت گذشته و مایع در پشت پرده گوش محبوس شده باشد. پزشک متخصص تنها با استفاده از تجهیزات به خصوصی قادر به دیدن این امر است.
اوتیت میانی مزمن همراه با افیوژن
در این نوع از عفونت گوش، با تجمع مایعات در گوش میانی به مدت طولانی، ممکن است بدون عفونت، میزان شنوایی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد.
بیشتر بدانیم: گفتار درمانی در ارومیه
علت عفونت گوش در کودکان
عفونت گوش در کودکان ممکن است به دلیل سرماخوردگی، گلو درد و عفونت های دستگاه تنفسی رخ دهد. با تجمع باکتری ها در این قسمت ها، گوش میانی درگیر شده و باکتری ها در گوش میانی گسترش می یابند. اما اگر عامل ایجاد عفونت، ویروس باشد، باکتری ها به عنوان عفونت ثانویه به گوش میانی منتقل شده و موجب تجمع مایعات در پشت پرده گوش می شوند. از سایر دلایل عفونت گوش می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آلرژی
- عفونتهای سینوسی
- مخاط اضافی
- تغییرات فشار هوا
درمان عفونت گوش در کودکان
باید توجه داشته باشید که دلایل عفونت گوش در کودکان حتما باید توسط متخصص تشخیص داده شده و بر اساس آن روند درمان انتخاب شود. پس از معاینه در بیشتر مواقع متخصص آنتی بیوتیکی مانند آموکسی سیلین را تجویز خواهد کرد تا برای هفت تا ده روز کودک مصرف کند. علاوه بر آن، در صورت وجود درد در گوش مصرف مسکن نیز پیشنهاد خواهد شد.
درمان عفونت گوش خانگی
با رعایت نکات زیر می توانید تا حد زیادی علائم عفونت گوش را بهبود دهید:
- قرار دادن پارچه گرم بر روی گوش
- جلوگیری از خوابیدن بر روی گوش آسیب دیده
- استفاده از قطره های OTC
- استفاده از داروهای مسکن مانند استامینوفن
- جلوگیری از نفوذ آب به داخل گوش
- عدم استفاده از گوش پاک کن