علت کم شنوایی کودکان چه چیزهایی می تواند باشد؟ در این مقاله به علت های اصلی کم شنوایی کودکان می پردازیم.
۳ علت کلی کم شنوایی کودکان
علل های متعددی برای کم شنوایی کودکان وجود دارد که میتوان به طور کلی آن ها در سه دسته زیر قرار داد:
- عفونت گوش
عفونت یا اوتیت گوش یکی از شایع ترین علت کم شنوایی کودکان می باشد که این اتفاق به علت عفونت در قسمت گوش میانی رخ می دهد.
- علل های مادرزادی
میتوان گفت ۵۰ درصد علت کم شنوایی کودکان میتواند به خاطر عوامل ژنتیکی باشد.کم شنوایی های ژنتیکی ممکن است اتوزوم غالب، اتوزوم مغلوب یا وابسته به جنس باشندو یا ممکن است ژنتیکی نباشد و به خاطر خاطر بیماری ها و یا شرایط خاص بارداری دچار این اختلال شود. از مثال هایی که میتوانیم برای این مورد بزنیم این موارد می باشد: مشکلات مربوط به عامل Rh خون ،نارس بودن ،دیابت مادرزاد و…
- علل های اکتسابی
این نوع کم شنوایی بعد از تولد کودک رخ می دهد و علت های زیر می تواند باعث این اتفاق می توانند باشند:
- مننژیت
- سرخک
- انسفالیت
- آبله مرغان
- آنفلوانزا
- سرخجه
- ضربه به سر
- قرار گرفتن در معرض اصوات بلند
در بالا علت هایی که میتواند سبب کم شنوایی کودک پیش از تولد و یا بعد از تولد باشند را باهم بررسی کردیم .اما باید این مسئله را کاملا جدی بگیریم و به درمان آن اقدام کنیم زیرا عوارضی جبران ناپذیری برای کودک دارد.
مقاله پیشنهادی :کم شنوایی در کودکان را چگونه تشخیص دهیم؟
عوارض کم شنوایی در کودکان
کم شنوایی میتواند تاثیر بسیار زیادی روی کیفیت زندگی داشته باشد. ازآنجاییکه این مشکل مکالمه را دشوار میکند، این افراد بهمرور منزوی میشوند. همچنین گاهی کاهش شنوایی با اختلالات شناختی و زوال همراه است. مطالعات نشان میدهند که درمان کم شنوایی میتواند تاثیر بسیار مثبتی روی عملکرد شناختی و حافظه داشته باشد.از طرفی دیگر در کودک در مرحله رشد گفتاری و رفتاری و اجتماعی می باشد با وجود این اختلال ممکن است در روند رشد خود دچار مشکل شود . نتواند کلمات را به درستی بیان کند و منظور دیگران را متوجه شود ، مخصوصا اگر در مرحله آموزش و مدرسه باشد در مقطع تحصیلی خود افت خواهد کرد.پس سریعا بعد از تشخیص این امر به متخصص مراجعه کنید و برای درمان سریع کودک اقدام کنید.
برای ارتباط بیشتر میتوانید صفحه اینستاگرام دکتر شنگه را نیز دنبال کنید.