مشکلات بینایی در کودکان اوتیسم شامل چه مواردی می شود؟ در کودکان اوتیسمی، ارتباط مناطق مغزی درگیر در پردازش بینایی، با مناطقی که پردازش اطلاعات حسی را به عهده دارند، ضعیفتر است.
کودکان مبتلا به اوتیسم برای آزمایش سلامت چشمها و همچنین قدرت بیناییشان نیاز به معاینه منظم چشم دارند. در این مقاله از سایت “ دکتر شنگه ” به بررسی مشکلات بینایی در این افراد خواهیم پرداخت:
مشکلات بینایی در کودکان اوتیسم
افراد اوتیسم ممکن است در هماهنگی بینایی و محیطی خود دچار مشکل شوند. به عنوان مثال، وقتی از آنها خواسته میشود یک جسم را با چشم دنبال کنند، معمولاً مستقیماً به آن جسم نگاه نمیکنند. در عوض كنار آن جسم را اسكن كرده و يا به آن نگاه ميكنند. اختلالات حرکتی چشم، چشم ضربدری و حساسیت به نور در این افراد شایع است.
بسیاری از افراد اوتیسم از نظر بینایی دفاعی هستند. افراد دچار بینایی دفاعی از تماس با ورودی بصری خاص خودداری میکنند و ممکن است بینایی بیش از حد حساسی داشته باشند. توصیه میکنیم اگر فرزندتان یکی از این مشکلات بینایی را دارد، برای معاینه و تشخیص درست به متخصص مراجعه کنید.
انواع مشکلات بینایی در بیماری اوتیسم
مشکلات هماهنگی بینایی محیطی و مرکزی: چالشهای دید جانبی یا مرکزی ممکن است شامل مشکل در دنبال کردن یک شی با چشم باشد. به عنوان مثال، یک کودک مبتلا به اوتیسم به جای ردیابی یک شی با چشمان خود، ممکن است به پهلو نگاه کند و این یکی از مشکلات بینایی کودکان اوتیسم تلقی می شود.
اختلالات حرکتی چشم: اختلالات حرکتی چشم، مانند چشم های ضربدری، از جمله رایج ترین مشکلات بینایی بچه های اوتیسم است. چشم های ضربدری که به آن استرابیسم نیز می گویند، زمانی اتفاق می افتد که چشم ها در جهت های مختلف قرار می گیرند و به درستی در یک راستا قرار نمی گیرند. به عنوان مثال، یک چشم ممکن است به سمت بالا و یکی به سمت داخل باشد. شیوع استرابیسم در افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم ، بیشتر از جمعیت عمومی است.
مشکلات پردازش بصری فضایی: مشکلات پردازش فضایی ممکن است منجر به رفتارهای بصری تکراری، مانند تماشای اشیاء در حال چرخش یا پلک زدن مکرر شود. این یکی از مسائلی است که در ایجاد مشکل برای بینایی کودک اوتیسم تاثیرگذار می باشد.
درمان مشکلات بینایی در اوتیسم
درمان مشکلات بینایی در بچه های اوتیسم اغلب بخشی از یک برنامه درمانی کلی برای افراد مبتلا به اوتیسم است. قدم اول، انجام بینایی سنجی برای تشخیص مشکل و مدیریت روش های درمانی مناسب با مشکلات بینایی کودکان اوتیسم است.
بینایی سنجی خود ممکن است چالش هایی را ایجاد کند. از آن جایی که افراد مبتلا به اوتیسم طیف وسیعی از نیازهای ویژه دارند، ممکن است شرکت در بینایی سنجی را دشوار بدانند. استفاده از تجربیات چشم پزشکانی که در انجام معاینات جامع و بینایی سنجی با بزرگسالان و کودکان با نیازهای خاص سابقه دارند، بهترین گزینه برای انجام تست بینایی کودکان اوتیسم محسوب می شوند.
پس از معاینه می توان یک برنامه درمانی برای بینایی کودکان اوتیسم تهیه کرد. یک برنامه درمانی ممکن است شامل به دست آوردن هماهنگی بهتر چشم و بهبود پردازش اطلاعات بینایی آن ها باشد.