ما در این مقاله نحوه تشخیص اوتیسم را برای شما عزیزان خواهیم گفت
تشخیص اوتیسم
فقط متخصص میتواند اوتیسم را به صورت رسمی تشخیص بدهد. دو دلیل برای تأکید بر تشخیص رسمی اوتیسم در کودکان وجود دارد. اول این که ممکن است کودک شرایط لازم را برای بهرهمندی از حمایت و منابع دولتی و شرکتهای بیمه داشته باشد. دوم اینکه عارضههای مرتبط دیگری، مانند سندرمهای رت، اختلال پردازش حسی، ایکس شکننده و لاندوکلفنر وجود دارند که باید به روشی متفاوت با اوتیسم درمان شوند.
متخصصان معمولاً اوتیسم را براساس معیارهای مندرج در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی (DSM-5) تشخیص میدهند که توسط انجمن روانپزشکان امریکا منتشر میشود و اکثر متخصصان از آن استفاده میکنند.
در DSM-5 دو معیار تشخیصی کلی برای اوتیسم ذکر شده است:
- کمبودهای مداوم در ارتباط و تعامل اجتماعی
- الگوهای تکراری و محدود رفتار، علاقهمندی یا فعالیت.
این علائم غالباً در سن پایین بروز مییابد و رشد اجتماعی، هیجانی و شناختی کودک را مختل میکند.
متخصص گروه ویژهای را پس از تشخیص دادن اوتیسم تشکیل میدهد تا ارزیابیهای لازم را با هماهنگی انجام دهند و درمان مناسب را توصیه کنند.
اوتیسم چیست…
اوتیسم را می توان یک اختلال رشدی به شمار آورد که باعث می شود فرد در ارتباط با دیگران دچار مشکل و شده و نتواند همچون دیگران تعامل داشته باشد. افراد درگیر اوتیسم همچنین از نظر یادگیری و رفتار نیز با دیگران متفاوت خواهند بود. اوتیسم برای همیشه با فرد همراه است و به طور معمول اولین نشانه های خود را از دوران کودکی و طفولیت نشان می دهد.
اگر چه این اختلال قابل درمان نمی باشد اما می توان از طریق تشخیص به موقع، فرد را با پشتیبانی صحیح به سمت یک زندگی بهتر و باکیفیت تر سوق داد. لذا تشخیص اوتیسم با استفاده از نوار مغز کمک می کند تا زندگی بهتری را برای کودک دلبند خود رقم زد.
علائم اوتیسم در کودکان
- به چهره های جدید توجه نمیکند
- لبخند نمیزند
- از حرکاتی مانند تکان دادن مداوم بدن استفاده میکند
- خندیدن
- اشیا را با چشم دنبال نمیکند
- کلمات زشت
- سرشان را به سمت چیزهای جذاب بر نمی گردانند
- به روی چهار دست و پا نمی خزد
دلیل اختلال اوتیسم چیست…
در گذشته علت اصلی اختلال اوتیسم، ژنتیک و نقایص آن دانسته می شد. اما بعد از تحقیقات و پژوهش های بیشتر این روزها مشخص شده که محیط و علل زیست محیطی نیز می توانند در این زمینه نقش داشته باشند. به نوعی تحقیقات نشان داده که آلاینده های زیست محیط و ترکیب با عوامل ژنتیک اصلی ترین دلیل ابتلا به اختلال اوتیسم می باشند.
اما با این حال باز هم نمی توان به طور قطعی گفت که اوتیسم ناشی از چیست.
نحوه تشخیص اوتیسم با نوار مغزی
به طور معمول تا پیش از دو سالگی تشخیص اوتیسم کاری بسیار دشوار است. این در حالی است که این روزها به راحتی می توان بیماری اوتیسم را در نوزادان تشخیص داد و از این طریق به موقع نسبت به تشخیص این بیماری اقدام نمود. با نوار مغزی می توان با هزینه ای حداقلی در نوزادان این بیماری را تشخیص داد. در این مطلب بیشتر در مورد اوتیسم، تشخیص اوتیسم با استفاده از نوار مغز و نیز بهترین مرکز انجام تست نوار مغز به منظور تشخیص اوتیسم صحبت کردیم.