کیست تار صوتی یکی از بیماری های خوشخیم حجنره می باشد که در این مقاله به بررسی کامل آن می پردازیم.
کیست تارصوتی چیست؟
کیست تار صوتی همانند پولیپ و ندول از ضایعات خوش خیم حنجره است. کیست ها در قسمت های دیگر بدن نیز ایجاد می شوند. در عوام به این ضایعه “آب آوردن” گفته می شود. درواقع تورم و تجمع ناشی از مایعات است. در حنجره این اختلال باعث گرفتگی صدا و… می شود.در مراحل اولیه تشکیل ، توده ای نرم و انعطاف پذیر هستند و بر اثر بد و نادرست به کار بردن مداوم تارهای صوتی ، این کیست هاسفت میشود و امکان دارد تا اندازه ای بزرگتر شود و یا احتمال دارد کوچکتر و سخت تر گردد و در یک نقطه تمرکز پیدا کند.
علائم وجود کیست تار صوتی
- گرفتگی صدا بئون احساس درد
- کاهش بلندی صدا
- خستگی صوتی
- کاهش دامنه ی آواز
- احساس داشتن خلط به صورت دائم در حنجره
- گلو صاف کردن به طور مکرر در هنگام صحبت کردن
- ایجاد خش و خراش در صدا
- ناتوانی در تولید نتهای بالا
- خستگی هنگام صحبت کردن
روش های درمان کیست تار صوتی
برای درمان این بیماری روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به شرایط جسمی بیمار روش درمانی انتخاب می شود این روش های به صورت زیر است:
- استراحت صوتی
- صوت درمانی
- گفتار درمانی
- ماساژ درمانی
- منوال تراپی
- عمل جراحی
اگر رشد غیر طبیعی سلولهای تارهای صوتی در مراحل اولیه باشد گفتار درمانی بهترین روش برای درمان این کیست ها می باشد . که گفتار درمان استراحت صوتی را برای بیمار تجویز می نماید. در استراحت صوتی بیمار از انجام فعالیت هایی از قبیل آواز خواندن، جیغ کشیدن، سخنرانی های طولانی مدت، تدریس و زمزمه کردن منع می شود؛ منع این فعالیتها تا زمان بازگشت به حالت عادی ادامه دارد. دکتر ایوب شنگه با بهره گیری از بهترین روش های درمانی ، بهترین گزینه برای درمان کیست تار صوتی می باشد.
راه های ارتباطی با دکتر شنگه:
صفحه اینستاگرام دکتر ایوب شنگه