چهره کودکان اوتیسم چه ویژگی هایی دارد؟ آیا ظاهر کودکان اوتیسم متفاوت از سایر کودکان می باشد ؟ برای یافتن پاسخ این سوالات تا پایان این مقاله با من همراه باشید…
برای ورود به صفحه ” گفتار درمانی در ارومیه ” کلیک کنید!
آیا اوتیسم را می توان از روی ظاهر کودکان تشخیص داد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت بله!! کودکان دارای اوتیسم نسبت به سایر کودکانی دارای رشد طبیعی خود هستند، ویژگی های ظاهری متفاوت تری دارند. اوتیسم یک اختلال بسیار شایع در بین کودکان می باشد، ابتدا ویژگی های کلی کسانی به این اختلال دچار هستند باهم بررسی کنیم. چه از نظر رفتاری چه از نظر ظاهری ویژگی های منحصربه فردی را دارا هستند.
ویژگی های رفتاری کودکان اوتیسم
این کودکان در حواس پنجگانه خود، رفتار های اجتماعی و حرف زدن و همچنین در بیان احساسات خود دچار مشکلاتی هستند. به طور خلاصه می توان گفت:
- مشکل در برقراری ارتباط با دیگران
- به ظاهر خجالتی بودن
- انجام کارهای تکراری مانند تیک هایی در حرکات بدن
- عدم وجود تعادل و توازن در توانمندی های خود
- مقاومت نشان دادن در برابر تغییر
- علاقه غیر معموا به اشیا
- عدم ثبات در برنامه روزانه
- داشتن مهارت بسیار قوی در یک زمینه و همچنین برعکس داشتن ضعف بسیار شدید
- ممکن است از نظر غذایی تنوع کمتری داشته باشند و به بعضی از بوها و مزه ها واکنش های بسیار شدید نشان دهند
ویژگی های ظاهری کودکان اوتیسم
تحقیقات و بررسی های انجام شده نشان می دهند که کودکان اوتیسم از لحاظ فیزیکی شباهت هایی باهم دارند. این شباهت ها را در کنار هم قرار دادند و به یک دسته بندی کلی تقریبی در مورد ظاهر فیریکی کودکان رسیده اند، این ویژگی های کلی از نظر ظاهر به صورت زیر است:
- چهره ی پهن
- چشم های درشت
- فاصله ی بین چشم ها و دهان و حتی میان بینی بیشتر است
- بدون احساس بودن چهره
- بینی صاف تر
- گونه های باریک تر
- فرو رفتگی ابتدای بینی
این ویژگی هایی که در بالا گفته شده است به صورت کلی می باشد و در سطوح مختلف اوتیسم ممکن است متفاوت باشد و در بعضی ها همه ی ویژگی ها به طور کلی وجود داشته باشد .
اگر به عکس چهره های اوتیسم نگاه کنید چشم های بدون احساس بسیار پر رنگ دارند و همچنین نمی توان انتظار تشخیص احساسات از حالت چهره داشت!
بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات در مورد ” متخصص اوتیسم در ارومیه ” کلیک کنید!
آیا از روی چهره میتوان اوتیسم را تشخیص داد؟
یکی از سالاتی که ممکن است پیش آید این است که آیا از روی چهره کودکان می توانیم اوتیسم را تشخیص دهیم پاسخ این سوال خیر است زیرا این گرینه در مورد تمامی کودکان اوتیسم صحت ندارد ولی می تواند یکی از معیارهای تشخیص باشد، چرا که هر فرد اوتیسم با مشخصات متفاوتی اختلال خود را بروز می دهد و علائم ها در هر فرد متفاوت است.نکته ی قابل توجه این است اوتیسم دارای سطوح مختلفی است که در هر سطح می تواند چهره های مختلفی بروز دهد.درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد ولی با کمک یک گفتار درمان و مشاوره هایی که او به والدین کودکان اوتیسم خواهد داد می توان زندگی را برای افراد اوتیسم راحت کرد و بسیاری از مشکلات آن ها را در زندگی روزه بهبود بخشید.
هوش کودکان اوتیسم
بیش از ۵۰ درصد این کودکان ضریب هوشی پایینی دارند با این حال برخی از آن ها دارای هوش جزیره ای هم هستند. منظور از هوش جزیره ای به این معنی است که با وجود مشکل در سایر توانایی های کلامی در یک یا چند بخش مثل موسیقی یا نقاشی توانمند هستند. پس نمی توان گفت همه ی کودکان اوتیسم از ضریب هوشی پایینی برخوردار هستند، گاهی اوقات در یک زمینه خاص بسیار توانمند عمل می کنند.متاسفانه روز به روز بر جامعه افراد درگیر اتیسم افزوده می شود و باید آگاهی کاملی در این زمینه داشت تا در صورت مواجه شدن با یک فرد اوتیسمی آن صحیح برخورد کرد.
تشخیص اوتیسم
کودکان اوتیسم بر خلاف ویژگی های ظاهری بی احساس خود، اصلا افراد فاقد احساس نیستند بلکه ان ها نیز احساساتی می شوند تنها مشکل این افراد این است که نمی توانند احساسات خود را بروز دهند و در ارتباط برقرار کردن با دیگران نسبت به هم سن و سال های خود بسیار ضعیف هستند.
اگر به این که کودک شما دارای اوتیسم است یا نه شک دارید و حس می کنید برخی از این علائم و نشانه ها را در خود بروز داده است، بهتر است با یک متخصص در این مورد مشورت کنید تا خیالتان راحت شود. کلینیک ارغوان یکی از کلینیک های باتجربه در زمینه درمان و تشخیص بیماری اوتیسم می باشد. کودکان اوتیسم اکثرا در گفتار مشکلاتی دارند و اکثرا به گفتار درمانی نیازمند هستند، دکتر ایوب شنگه در این زمینه متخصص و تجربه های زیادی دارند و درمان های موفق بسیار داشته اند برای مشاهده موفقیت های وی در این زمینه می توانید صفحه اینستاگرام دکتر ایوب شنگه دنبال کنید.
اگر میخواهید در مورد علت اصلی اختلال اوتیسم اطلاعات بیشتری کسب کنید پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه کنید.