تاخیر در حرکت دهانی یکی از اختلالت کودکان به خصوص در کودکان اوتیسم می باشد . که بسیاری از والدین درگیر این موضوع هستند در این مقاله در مورد این موضوع کامل صحبت خواهیم کرد.
اختلال حرکتی گفتار در کودکان
گاهی کودکان دچار ضعف در عضلات گفتار می شوند که سبب ایجاد مشکل در صحبت کردن و بیان کردن منظور خود می شود . این اختلال میتواند به صورت خفیف و یا شدید عضلات گفتار را درگیر کند. منشا این اختلال مغزی می باشد و میتواند منجر به بروز حرکات یا صداهای تکراری و اضافی مانند تیکهای حرکتی یا صوتی شده یا موجب رعشه، سفت و سیخشدن ماهیچهها یا مشکلات مربوط به تعادل و هماهنگی اعضای بدن شود.
علت های ایجاد تاخیر در حرکت دهانی
سه علت کلی میتوان برای این اختلال دسته بندی کرد که به صورت زیر است :
- ژنتیک و وراثت: ۴۰ ـ ۲۰ درصد از کودکان با سابقه خانوادگی نقص زبان و گفتار دچار این نوع اختلالات گفتاری اطفال میشوند، حال آن که درصد شیوع اختلال زبان در میان کودکان بدون سابقه خانوادگی SLI حدود ۴ درصد است.
- تغذیه مادر در دوران بارداری: پژوهش نشان داده است که فرزندان مادرانی که در دوران بارداری مکملهای فولیک اسید مصرف میکنند، کمتر دچار مشکلات زبانی شدید میشوند.
- ابتلا به دیگر عارضهها: اختلال طیف اوتیسم، سندرم داون، ناتوانیهای ذهنی و زایمان زدورس نیز باعث اختلالهای زبانی میشود.
برای دریافت مشاوره و درمان کاملا تخصصی و حرفه ای توسط گفتار درمان دکتر ایوب شنگه کلیک کنید.
روش های درمان تاخیر در حرکت دهانی
راهکار های درمان این کودکان به صورت زیر است .گفتار درمان ها میتوانند کمک کننده شما باشند . گفتار درمان نه تنها خود از طریق روش هایی شروع به درمان و بهبود تکلم کودک شما می کند بلکه شما والدین نیز را آموزش می دهد که در این روند درمان با انجام روش هایی در بهبود کودک خود مشارکت کنید. علاوه بر گفتار درمان شما در خانه تا جایی که میتوانید با فرزندتان در ارتباط باشید و صحبت کنید و برای کودک کتاب بخوانید و درباره عکسهای کتاب با فرزندتان صحبت کنید، اجازه دهید کودک پایان جدیدی را برای داستان تعریف کند یا داستان را با عروسک تعریف کند. برای فرزندتان کتاب بخوانید و ترانههای کودکانه را با او تمرین کنید.